جمعه 15 فروردين 1399   00:27:21

1398/11/16 چهارشنبه

حضور وزیر امور خارجه در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایرانحضور وزیر امور خارجه در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران

صبح روز دوشنبه 14 بهمن، دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور و در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه سخنرانی کردند.

صبح روز دوشنبه 14 بهمن، دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور و در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه سخنرانی کردند.
در ابتدای این مراسم، امیر سرتیپ دکتر حسین ولی وند زمانی فرمانده دانشگاه فرمکاندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنانی کوتاه ضمن خوش آمدگویی و معرفی دانشگاه و دانشجویان به وزیر امور خارجه، بیان داشتند که ابزار دفاعی، همواره همراه و مکمل ابزار دیپلماسی برای دفاع همه جانبه از کشور آماده است.
در ادامه وزیر امور خارجه ضمن تبریک ایام الله دهه فجر، از انقلاب اسلامی ایران به عنوان یکی از  مهمترین تحولات قرن گذشته یاد کردند.
دکتر ظریف با اشاره به شهادت سردار سلیمانی عنوان کردند: این روزها ما و مردم منطقه داغدار از دست دادن فرمانده بزرگی هستیم که برای مردم منطقه و جهان الگوی مقاومت، فهم، خردورزی و تواضع بود. شهید سلیمانی توانست تحولی را در منطقه ایجاد کند که ما به عنوان دنبال کنندگان راه این شهید بتوانیم با نگاه راهبردی میوه‌های این مسیر را بچینیم. شهید سلیمانی فرمانده بی‌نظیری بود. من که نزدیک بیش از دو دهه با او افتخار همکاری نزدیک داشتم این ضایعه را بیشتر حس می‌کنم. اما به جرات می‌گویم که برکاتی که از خون شهید سلیمانی نصیب انقلاب شده بی‌نظیر است. چه کسی می‌توانست این جمعیت عظیم را نه تنها در کشور بلکه در هند تا روسیه و آمریکا و ... جمع کند.

ایشان در ادامه گفتند: ما در دورانی در روابط بین‌الملل هستیم که مفاهیم در حال تحول محتوایی و ساختاری است و تحول به نفع ما و به ضرر قدرت‌های سلطه گر است. این تحول به معنای فراموش شدن واقعیت‌های قبلی نیست، بلکه به این مفهوم است که واقعیت‌های قبلی دیگر تنها مولفه و علایم تصمیم گیری نیست.قدرت یک زمانی با قایق‌های توپدار، تعداد تانک و ابزار نظامی تعریف می‌شد و تنها مولفه قدرت همین بود. امروز ضمن اینکه ابزار نظامی مهم است و ضرورت تقویت نظامی غیرقابل تردید است، اما فقط محدود به این نیست. مزیت نسبی کشورهایی مثل ایران در سایر عوامل قدرت است که به آن عوامل معنای قدرت می‌گوییم، یعنی قدرت که بر اساس باورها، انگاره‌ها و اعتقادات نهادینه شده است. این یک تحول بنیادین مفهوم قدرت در روابط بین الملل است. فرهنگ ایستادگی و خودباوری مردم بوده است. مردم ولی نعمت ما هستند چون ما و شما از همین مردم هستیم. ما به جایی وابسته نیستیم. به برکت خون شهدا و شهید سلیمانی وارد دوره جدیدی شده‌ایم. دوره و فرصتی که در آن در نزدیک به 400 شهر هند برای سردار سلیمانی مراسم گرفتند و گریه کردند. شناسایی این قدرت به معنی صرفنظر کردن از قدرت دفاعی نیست، به معنی خودباوری بیشتر است. پشت ما به یک جامعه 80 میلیونی است که هر چه داریم از آنها داریم. چقدر علیه شهید سلیمانی تبلیغ کردند.

دکتر ظریف اظهار داشت: اقدام آمریکا در اعلام طرح به قول خودشون معامله قرن یک فرصت بی نظیر برای جمهوری اسلامی ایران است. رژیم صهیونیستی وقتی می‌خواست طرح به اصطلاح اسلو و مادرید شروع به کار کند، به ادعای سفیر سابق رژیم صهیونیستی، گفت که ما تصمیم گرفتیم که ایران را جایگزین اعراب کنیم به عنوان دشمن اسرائیل. در طول 12 سال گذشته، روند مشابهی را در جهان عرب شروع کردند و هزینه زیادی برای آن خرج کردند. رژیم صهیونیستی روند منحوسی را در جهان عرب شروع کرد تا ایران را جایگزین رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن کند. عکس العمل‌های واقعا سخیف و شرم آور از سوی برخی کشورهای عرب نشان دهنده این واقعیت است که حتی در برابر سقف خواسته‌های رژیم صهیونیستی نمی‌توانند مقاومت کنند. همانطور که برجام امنیتی سازی جمهوری اسلامی ایران را در عرصه بین‌الملل توانست نابود کند، همان‌قدر طرح منحوس قرن می‌تواند چهره منحوس دشمن را نشان داده و واقعیت را به عرصه بین‌الملل برگرداند.

در پایان این مراسم، لوح یادبودی از طرف دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران به دکتر محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران اعطا شد.